Senarai Harga Pakej 2018

Kepada anda yang berminat mahu mencuba candat sotong, Sila buat perancangan awal dan tempahlah bot segera. Jika sudah mempunyai group komplot, Anda jangan berlengah lagi.. hubungi kami untuk maklumat terperinci.

Tuesday, December 13, 2016

Memang seronok kalau boleh dapat hasil yang cukup memuaskan hati.


Sotong laut.. memang aku suka buat lauk makan tak kira masa. Sotong sambal, sotong bakar, sotong goreng.. fuhh memang favorite menu aku lah. Tenggiri lak.. terbaik spesis ikan ni yang enak dimasak kari, kari ikan tenggiri memang sedap wehh.. Tengok sini Mat Gebu masak Tenggiri Ala India. Ada yang tak tau macam mana rupa ikan tenggiri?

Aku cerita ni sebab aku excited sangat nak turun laut pada 28hb ni insya Allah. Kami akan Ke Kuala Terengganu, family trip mencandat sotong.

Semalam satu trip pelanggan pakejcandatsotong dari Melaka, dorang ni sangat bernasib baik bila mendapat rezeki tak disangka.. jekpot! kata salah sorang peserta yang tak menyangka lansung boleh menaikkan seekor ikan tenggiri seberat 10kg hanya menggunakan koyan atau seret biasa bermata kail candat. Memang cukup puas hati dengan trip semalam katanya lagi. Hasil sotong candat pulak semalam dorang dapat hampir 30kg sotong. Huh.. memang rezeki dorang lah kali ni.

 Ikan Tenggiri seberat 10kg dinaikkan oleh team candat dari Melaka.

Hasil mencandat ; rezeki semalam hampir 30kg sotong

Memang seronok kalau boleh dapat  hasil yang cukup memuaskan hati..  trip kami nanti belum tau lagi macam mana.
Korang yg berminat boleh plan buat group #candatsotong , nanti boleh roger aku.. 

Info :
(Booking unntuk Trip 2017 sudah dibuka dengan harga sama @ Chendering Kuala Terengganu) klik


Dari nazlee.com > http://www.nazlee.com/2016/05/candat-sotong-dapat-tenggiri-rezeki.html

No comments:

Post a Comment